Data

        Śniadanie

 kcal

             Obiad

kcal

  Podwieczorek

kcal

17.03.2025r.

poniedziałek

Alergeny-1,3,7,9

Pieczywo mieszane z masłem,

szynka gotowana,

pomidor,

herbata z cytryną słodzona miodem.

137

63

22

40

Cebulowa na kurczaku z groszkiem ptysiowym,

zapiekanka makaronowa z kiełbasą, pieczarkami i serem,

kompot z mieszanki owocowej.

218

 

286

 

128

Kisiel cytrynowy,

jabłko.

124

76

18.03.2025r.

wtorek

Alergeny-1,3,7,9

Płatki kukurydziane z mlekiem,

rogal maślany z konfiturą malinową.

 

122

168

 

Koperkowa na kurczaku z

makaronem drobnym,

ziemniaki,

kotlet drobiowy  panierowany,

surówka z kapusty  z marchewką i cebulką,

kompot z jabłek.

146

 

154

368

68

127

Jogurt owocowy pitny.

124

 

19.03.2025r.

środa

Alergeny-1,3,4,7,9

Pieczywo mieszane z masłem,

pasta śledziowa,

herbata z cytryną słodzona miodem.

137

14

40

Barszcz czerwony na kurczaku z ziemniakami,

pierogi z białym serem polane masełkiem,

kompot ze śliwek.

208

 

384

104

Sałatka owocowa.

136

20.03.2025r.

czwartek

Alergeny-1,3,7,9

Bułki mieszane z masłem,

pasta twarogowa ze szczypiorkiem,

kakao.

143

88

 

104

Kapuśniak na kiełbasie z ziemniakami,

spaghetti bolonesse,

kompot z jabłek.

241

347

127

 

Mufinki,

herbatka śliwkowa.

112

 

48

21.03.2025r.

piątek

Alergeny-1,3,7,9

Bułki mieszane z masłem,

kiełbaska drobiowa na gorąco,

rzodkiewka,

herbata z cytryną słodzona miodem.

143

126

6

40

Żurek na kurczaku z jajkiem,

ziemniaki,

kotlet rybny,

surówka z ogórka, rzodkiewki i jogurtu, kompot mieszanki owocowej.

216

154

364

128

128

Budyń śmietankowy z sokiem malinowym.

152

24.03.2025r. poniedziałek

Alergeny-

1,3,7,9

 

Pieczywo mieszane z masłem,

polędwicą sopocką,

pomidor,

herbata z cytryną słodzona miodem.

137

54

22

40

Ogórkowa na kurczaku z ryżem,

makaron z polewą jogurtowo- truskawkową,

kompot ze śliwek.

136

289

104

Tosty,

herbatka owocowa.

146

42

25.03.2025r.

wtorek

Alergeny-

1,3,7,9

Pieczywo mieszane z masłem,

pasztet wieprzowy,

ogórek zielony,

herbata z cytryną słodzona miodem.

 

137

98

20

40

Grysikowa na mięsie,

ziemniaki,

kotlet schabowy panierowany,

mizeria z ogórka zielonego z jogurtem naturalnym,

kompot z mieszanki owocowej.

86

154

414

46

 

128

Galaretka owocowa.

142

26.03.2025r.

środa

Alergeny-

1,3,4,7,9

Pieczywo mieszane z masłem,

pasta z tuńczyka,

herbata z cytryną słodzona miodem.

137

54

40

Zalewajka na kiełbasie,

pierogi z truskawkami,

kompot z jabłek.

216

346

127

Owoce :

-jabłko,

-mandarynka.

24

48

27.03.2025r.

czwartek

Alergeny-

1,3,7,9

Pieczywo mieszane z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem,

kawa zbożowa.

 

137

72

98

Jarzynowa na kurczaku z ziemniakami,

kasza z gulaszem wieprzowym,

ogórek  konserwowy,

kompot z mieszanki owocowej.

146

484

46

128

Maślanka truskawkowa.

84

 

 

28.03.2025r.

piątek

Alergeny-

1,3,4,7,9

Bułki mieszane z masłem,

kiełbaska szynkowa,

rzodkiewka,

herbata z cytryną słodzona miodem.

 

143

78

6

40

Krupnik na kurczaku ,

ziemniaki,

filet z miruny panierowany,

surówka z kapusty kiszonej  z marchewką i cebulką,

kompot  ze śliwek.

188

154

186

86

 

104

Kisiel cytrynowy.

124


Alergeny (zgodnie z załącznikiem II rozporządzenia 1169/2011):

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji u dzieci :

  1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
  2. Skorupiaki i produkty pochodne.
  3. Jaja i produkty pochodne.
  4. Ryby i produkty pochodne.
  5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
  6. Soja i produkty pochodne.
  7. Mleko i produkty pochodne.
  8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje, orzechy makadamia i produkty pochodne.
  9. Seler i produkty pochodne.

 10.Gorczyca i produkty pochodne.

 11.Nasiona sezamu i produkty pochodne.

 12.Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/l w przeliczeniu na SO2.

 13.Łubin i produkty pochodne.

 14.Mięczaki i produkty pochodne.

              

SMACZNEGO            

 

Intendent :                                                Kucharka :                                        Dyrektor szkoły :