Data

Śniadanie

kcal

Obiad

kcal

Podwieczorek

kcal

02.01.2025r.

czwartek

Alergeny-1,3,7,9

Bułki mieszane z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem,

kawa Inka.

143

72

98

Żurek z jajkiem na kiełbasie,

makaron z polewą truskawkowo-jogurtową,

kompot z mieszanki owocowej.

218

427

   128

Kisiel truskawkowy.

122

68

 

03.01.2025r.

piątek

Alergeny-1,3,4,7,9

Pieczywo mieszane z masłem, kiełbaska opiekana, rzodkiewka,

ketchup,

herbata z cytryną słodzona miodem.

137

126

6

44

40

Grysikowa na kurczaku,

ziemniaki,

kotlet rybny,

surówka z kapusty kiszonej,

kompot ze śliwek.

86

154

196

96

116

Gofry z cukrem pudrem,

herbatka owocowa.

146

 

44

 

07.01.2025r.

wtorek

Alergeny-1,3,7,9

Pieczywo mieszane z masłem,

szynka gotowana,

papryka czerwona,

herbata z cytryną słodzona miodem.

137

63

25

40

Szczawiowa  zabielana z ryżem i jajkiem,

racuchy drożdżowe z jabłkiem,

kompot z porzeczek.

188

248

127

Sałatka owocowa.

134

08.01.2025r.

środa

Alergeny-1,3,7,9

Pieczywo mieszane z masłem,

pasztet drobiowy,

pomidorek,

herbata z cytryną słodzona miodem.

137

68

20

40

Brokułowa-krem  z groszkiem ptysiowym,

spaghetti bolonesee,

kompot z mieszanki owocowej.

186

483

128

Jogurt bananowy.

 

 

124

 

 

09.01.2025r.

czwartek

Alergeny-1,3,4,7,9

Pieczywo mieszane z masłem, pasta śledziowa,

herbata z cytryną słodzona miodem.

137

124

20

40

Kapuśniak na kiełbasie z warzywami,

kopytka leniwe  polane masełkiem,

kompot ze śliwek.

241

216

116

Tosty,

herbatka malinowa.

 

146

46

 

10.01.2025r.

piątek

Alergeny-1,3,4,7,9

Pieczywo mieszane z masłem, kiełbaska opiekana, rzodkiewka,

ketchup,

herbata z cytryną słodzona miodem.

137

126

6

44

40

Grysikowa na kurczaku,

ziemniaki,

dorsz w panierce,

surówka z kapusty kiszonej,

kompot ze śliwek.

86

154

196

96

116

Gofry z cukrem pudrem,

herbatka owocowa.

146

 

44

 

13.01.2025r.

poniedziałek

Alergeny-1,3,7,9

Pieczywo mieszane z masłem, kiełbaska krakowska,

pomidorek,

herbata z cytryną i miodem.

137

78

20

40

Zalewajka na kiełbasie,

naleśniki z białym serem polane polewą truskawkową,

kompot ze śliwek.

178

348

 

104

Owoce:

-winogron

-banan

 

116

92

14.01.2025r.

wtorek

Alergeny-1,3,7,9

Pieczywo mieszane z masłem,

jajecznica ze szczypiorkiem,

kakao.

137

86

104

Marchewkowa z groszkiem ptysiowym,

ziemniaki,

kotlet drobiowy panierowany,

surówka z selera, jabłka i rodzynek, kompot z mieszanki owocowej.

146

154

368

112

128

Galaretka owocowa.

115

15.01.2025r.

środa

Alergeny-1,3,7,9

Pieczywo mieszane z masłem,

szynka gotowana,

sałata zielona,

herbata z cytryną i miodem.

137

128

6

40

Pomidorowa z makaronem,

kluski śląskie z sosem pieczarkowym,

kompot z jabłek.

236

289

127

Budyń śmietankowy

z sokiem malinowym.

128

16.01.2025r.

czwartek

Alergeny-1,3,4,7,9

Pieczywo mieszane z masłem,

pasta z tuńczyka,

papryka czerwona,

herbata z cytryną i miodem.

137

68

68

40

Rosół drobiowo-wołowy z makaronem,

 ziemniaki,

porcja mięsa gotowanego,

duszona marchewka z groszkiem,

kompot ze śliwek.

229

154

173

86

104

Murzynek,

herbatka owocowa.

164

41

17.01.2025r.

piątek

Alergeny-1,3,7,9

Bułki mieszane z masłem,

kiełbaski na gorąco,

ogórek zielony,

herbata z cytryną i miodem.

143

98

20

40

Krupnik na kurczaku,

ziemniaki,

paluszki rybne,

surówka z pomidorka i ogórka zielonego,

kompot z mieszanki owocowej.

189

154

196

128

128

Kisiel cytrynowy.

136

 

 


Alergeny (zgodnie z załącznikiem II rozporządzenia 1169/2011):

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji u dzieci :

  1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
  2. Skorupiaki i produkty pochodne.
  3. Jaja i produkty pochodne.
  4. Ryby i produkty pochodne.
  5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
  6. Soja i produkty pochodne.
  7. Mleko i produkty pochodne.
  8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje, orzechy makadamia i produkty pochodne.
  9. Seler i produkty pochodne.

 10.Gorczyca i produkty pochodne.

 11.Nasiona sezamu i produkty pochodne.

 12.Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/l w przeliczeniu na SO2.

 13.Łubin i produkty pochodne.

 14.Mięczaki i produkty pochodne.

              

SMACZNEGO            

 

Intendent :                                                Kucharka :                                        Dyrektor szkoły :